Onze blogs

Alles over het verzorgen van nagels en handen

Alles over het verzorgen van nagels en handen

Handen worden vaak gezien als het visitekaartje van de mens. En dat is niet zo vreemd. Je geeft elkaar een hand ter kennismaking, je zwaait met je handen wanneer je een bekende ziet en je steekt je hand op naar de bus, zodat deze voor je stopt. Je nagels zijn daarom zeker zo belangrijk. Zwarte randen onder nagels, afgekloven nagels en afgebladderde nagellak wordt dan ook vaak als afknapper genoemd, wanneer we het over nagels hebben. Nagels verzorgen is echter een vak apart en hiervoor heb je dan ook de juiste producten nodig. In dit artikel lees je alles over het verzorgen van nagels.

De juiste producten

Voordat je aan de slag kunt met de beste technieken voor het verzorgen van nagels, is het belangrijk dat je de juiste producten in huis hebt. Verzorgende nagelproducten kun je vaak wel bij drogisten krijgen, maar lang niet allemaal zijn deze zo goed voor je nagels. Een nagelgroothandel daarentegen, heeft enkel producten van professionele kwaliteit en vaak zijn deze ook voor particulier gebruik te koop. De medewerkers van een nagelgroothandel zijn gespecialiseerd in deze producten en kunnen je dan ook exact vertellen welke producten het meest geschikt zijn voor jouw handen en nagels. Zo weet je zeker dat jij de juiste producten aanschaft.

Het verzorgen van de nagelriemen

Niet alleen de nagels verdienen wat Love, Tender en Care, ook de nagelriemen moeten goed verzorgd worden. Dit is het huidrandje dat op de nagel aansluit en dienen ter bescherming van de nagelwortel. Het is belangrijk deze goed te verzorgen, omdat daar de groei van de nagel begint. Met speciale nagelriemcreme worden droge en gescheurde nagelriemen hersteld en tevens zorgt het ervoor dat de nagelriemen weer soepel en zacht worden. Nadat ze zacht en soepel aanvoelen, kun je de nagelriem voorzichtig terugduwen met een bokkenpoot. Hiermee voorkom je dat de nagelriem in de toekomst hard wordt, uitdroogt en scheurt.

Nagelverzorging

Nadat je de nagelriemen hebt verzorgd, is het tijd voor de nagels. Deze kun je met bijvoorbeeld nagelolie verzorgen. De structuur van je nagels wordt versterkt en dat zorgt voor sterke nagels. Met een mooie lak laat je jouw nagels er nog meer uitknallen en opvallen. 

Het vijlen van de nagels

Om je nagels mooi in vorm te krijgen, kun je ze beter vijlen dan knippen. Knippen kan ervoor zorgen dat er scheurtjes of beschadigingen ontstaan in je nagels. Bij het vijlen van je nagels is dat minders snel het geval. Ook met een nagelvijl krijg je jouw nagels in gewenste vorm en kunnen kleine haakjes eenvoudig weggewerkt worden. De kans op inscheuren wordt zo verkleind.

Vergeet je handen niet

Met mooie en goed verzorgde nagels alleen, ben je er nog niet. Ook je handen dien je goed te verzorgen. Dat kan met een verzorgende handcrème. Deze zorgt ervoor dat je handen worden gehydrateerd en heerlijk zacht en soepel aanvoelen.  

Zo upgrade je als man jouw outfit

Zo upgrade je als man jouw outfit

Mannenmode bepaalt in veel steden het gehele straatbeeld, als jij in een winkelstraat loopt zie je de meeste jongen mannen in een trendy spijkerbroek met daarbij een hippe vest of jas. De mode voor mannen is heel erg gebaseerd op de uitstraling dat de kleding met zich meebrengt. In dit artikel lees je tips over hoe jij jouw outfit nog net even naar een hoger niveautje brengt. Dit kan al vrij gemakkelijk door bijvoorbeeld accessoires aan te schaffen, maar jouw uiterlijke verzorging is hier ook zeer bepalend in.

Uiterlijke verzorging als eerste punt

Voordat er naar de kleding wordt gekeken gaat de aandacht naar het gezicht, dit is een gevalletje de man maakt de kleren of de kleren maakt de man. Wij zijn ervan overtuigd dat door goede uiterlijke verzorging je de kracht hebt om jouw outfit te laten stralen ook al is deze niet zo bijzonder. Dit is ook de reden dat mannen veel tijd besteden aan hun kapsel en vooral steeds meer hun baard. Kappers worden steeds duurder en de technieken worden steeds beter, als hippe man is het “not done” om met een matig kapsel over straat te gaan.

De baard is een blijvertje in het modebeeld en er zijn talloze manieren om de baard het toppunt van jouw uiterlijk te maken. Je kunt bijvoorbeeld extra kleur aan de baard toedienen door zelf je baard te verven. De kapper kan dit ook voor je doen, maar zelf voor de spiegel in de badkamer zou je al een heel eind moeten komen. Een pik zwarte baard of ga jij liever voor een natuurlijke blonde baard, alles is mogelijk en je kunt zelf kijken hoe je dit aanpakt.

Mode accessoires

Naast uiterlijke verzorging kun je ook extraatjes toevoegen aan jouw outfit om er een mooi geheel van te maken. Denk aan het kopen van mode accessoires en met accessoires bedoelen wij zonnebrillen, sieraden zoals ketting en horloges en sjaaltjes tot aan hoofddeksels. Er zijn eindeloze mogelijkheden voor combinaties van accessoires en kleding, zorg er alleen voor dat je dit niet te bond maakt.

Een gezonde balans tussen accessoires en outfits kan jouw hele look een upgrade geven en als je ook nog eens een prachtige baard met een strak kapsel hebt, ben jij vast de meest trendy man op straat.