Onze blogs

Hoe kan mondwater jou helpen?

Hoe kan mondwater jou helpen?  

Als je last hebt van ontstoken tandvlees dan kan dat bijzonder pijnlijk zijn. Het tandvlees kijkt dat vaak rood van kleur en het kan zelfs gaan bloeden. Dit wil je natuurlijk voorkomen maar als je er al mee te maken hebt, dan is het zaak dat je ontstoken tandvlees zo snel mogelijk aanpakt om erger te voorkomen. De ontstekingen zijn niet enkel pijnlijk maar kunnen er tevens voor zorgen dat je tanden los komen te staan in het tandvlees en dat je ze zelfs kwijtspeelt op den duur dus dat wil je vermijden.  

Kies voor mondwater op natuurlijke basis 

Er zijn diverse producten op de markt waarmee je ontstekingen aan het tandvlees kunt tegengaan. Een goedwerkend product is mondwater ontstoken tandvlees. Er zijn tal van soorten mondwaters te koop dus als je toch regelmatig spoelt is het belangrijk dat je een soort kiest die speciaal ontwikkeld is om ontstoken tandvlees te genezen. Je kiest in dat geval het beste voor mondwater dat gemaakt is op basis van natuurlijke bestanddelen. Hierbij kun jij bijvoorbeeld denken aan ingrediënten zoals Aloë Vera, xylitol of tea tree olie. Deze bestanddelen hebben van nature een verzachtende en helende werking zonder dat daarvoor andere hulpstoffen nodig zijn.  

Vermijd mondproducten met chemische bestanddelen 

Vermijd mondverzorgingsproducten waaraan chemische of kunstmatige stoffen zijn toegevoegd. Deze hebben geen enkele extra werking en doen soms zelfs meer kwaad dan goed voor je mond. Hulpstoffen zoals bijvoorbeeld alcohol, SLS of chloorhexidine tref je in veel mondverzorgingsproducten aan maar zijn niet nodig om deze goed te kunnen laten werken. Check dus altijd even goed wat erin zit voordat je iets koopt. Bepaalde hulpstoffen kunnen wondjes of irritatie in de mond veroorzaken zodat het ontstoken tandvlees niet heelt en de kwaal met wat pech alleen nog maar erger wordt.  

Goed en regelmatig heel de mond reinigen is het belangrijkste om te doen 

Als je gebruik maakt van mondwater om ontstekingen aan het tandvlees tegen te gaan, doe je dit het beste na elke poetsbeurt. Bij het tandenpoetsen zelf is het belangrijk dat je niet alleen je gebit raakt maar ook je tong en het tandvlees reinigt. Dit kan al veel problemen voorkomen. Spoel daarna goed met mondwater zodat de ontsteking sneller geneest. Goed flossen en tussen de tanden reinigen is ook belangrijk voor je tandvlees. Werkt het niet en wil het tandvlees niet goed beter worden? Raadpleeg dan je huisarts of tandarts voor een oplossing.  

Make-up kopen: de do’s & don’ts

Make-up kopen: de do’s & don’ts

Je lades liggen vol met oude make-up die eigenlijk helemaal niet bij jou passen. Daar wil je maar al te graag verandering in brengen, want deze chaos kan echt niet meer. Om te voorkomen dat je binnen een mum van tijd weer in dezelfde situatie zit is het van belang om een aantal tips op te volgen. In dit artikel vertel ik je drie dingen die je aan kunt houden wanneer je make-up gaat kopen. 

Bepaal je basic make-up look

Wanneer je niet al te veel make-up in huis wilt halen, is het goed om eens te kijken wat je echt nodig hebt. Begin dan ook bij jouw basic look. Bestaat deze uit een foundation, mascara en lipstick? Dan is dat wat je als eerste koopt. Mis je op een gegeven moment wat, dan kun je dat er natuurlijk bij kopen. Hou daarbij wel de volgende vraag in gedachten: ‘Ga ik dit vaker dragen of is het maar voor één keer?’ Als het antwoord op die vraag is dat je het maar één keer gaat gebruiken, dan kun je misschien beter kijken naar een alternatief of het van iemand lenen. 

Koop make-up die bij je huid past

Iedere huid is anders, zowel qua kleur als qua type. Zo heeft de één een wat lichtere huidskleur. Wanneer je bijvoorbeeld foundation of poeder aan gaat schaffen is het van belang dat je hiervan de kleur koopt die past bij jouw huidskleur. Doe je dit niet, dan kan dit er heel gek uit zien. Weet je niet welke kleur het beste bij jou past? Dan kun je natuurlijk altijd een bepaalde kleur even testen of om advies vragen bij een specialist. Daarnaast geldt ook dat je huid een bepaald type kan hebben. Is jouw huid wat droog? Dan kun je het beste hydraterende make-up gebruiken. 

Koop niet te veel

Er is zoveel keuze als het gaat om make-up dat er altijd wel weer iets leuks is om te kopen. Zo ligt binnen een mum van tijd je hele make up hoek vol met al die verschillende kleuren oogschaduw, lippenstifts en foundations. Na een tijdje kom je erachter dat je de helft niet meer gebruikt omdat je al lang weer iets nieuws hebt gekocht. Een tip bij make-up kopen is dan ook om niet te veel te kopen. Koop alleen iets als je het echt nodig hebt. Zo heb je bijvoorbeeld ook palettes met allerlei verschillende kleuren, waar je vaak de helft niet van gebruikt. Een alternatief hiervoor is dat je tegenwoordig ook palettes kunt kopen waarbij je zelf kunt kiezen wat voor kleuren en soorten make-up je er in wilt. Zo kun je bij Inglot bijvoorbeeld een palette samenstellen met enkel de kleuren die je ook echt gebruikt. Zo verspil je minder make-up.

Zo upgrade je als man jouw outfit

Zo upgrade je als man jouw outfit

Mannenmode bepaalt in veel steden het gehele straatbeeld, als jij in een winkelstraat loopt zie je de meeste jongen mannen in een trendy spijkerbroek met daarbij een hippe vest of jas. De mode voor mannen is heel erg gebaseerd op de uitstraling dat de kleding met zich meebrengt. In dit artikel lees je tips over hoe jij jouw outfit nog net even naar een hoger niveautje brengt. Dit kan al vrij gemakkelijk door bijvoorbeeld accessoires aan te schaffen, maar jouw uiterlijke verzorging is hier ook zeer bepalend in.

Uiterlijke verzorging als eerste punt

Voordat er naar de kleding wordt gekeken gaat de aandacht naar het gezicht, dit is een gevalletje de man maakt de kleren of de kleren maakt de man. Wij zijn ervan overtuigd dat door goede uiterlijke verzorging je de kracht hebt om jouw outfit te laten stralen ook al is deze niet zo bijzonder. Dit is ook de reden dat mannen veel tijd besteden aan hun kapsel en vooral steeds meer hun baard. Kappers worden steeds duurder en de technieken worden steeds beter, als hippe man is het “not done” om met een matig kapsel over straat te gaan.

De baard is een blijvertje in het modebeeld en er zijn talloze manieren om de baard het toppunt van jouw uiterlijk te maken. Je kunt bijvoorbeeld extra kleur aan de baard toedienen door zelf je baard te verven. De kapper kan dit ook voor je doen, maar zelf voor de spiegel in de badkamer zou je al een heel eind moeten komen. Een pik zwarte baard of ga jij liever voor een natuurlijke blonde baard, alles is mogelijk en je kunt zelf kijken hoe je dit aanpakt.

Mode accessoires

Naast uiterlijke verzorging kun je ook extraatjes toevoegen aan jouw outfit om er een mooi geheel van te maken. Denk aan het kopen van mode accessoires en met accessoires bedoelen wij zonnebrillen, sieraden zoals ketting en horloges en sjaaltjes tot aan hoofddeksels. Er zijn eindeloze mogelijkheden voor combinaties van accessoires en kleding, zorg er alleen voor dat je dit niet te bond maakt.

Een gezonde balans tussen accessoires en outfits kan jouw hele look een upgrade geven en als je ook nog eens een prachtige baard met een strak kapsel hebt, ben jij vast de meest trendy man op straat.