Make-up kopen: de do’s & don’ts

Make-up kopen: de do’s & don’ts

Je lades liggen vol met oude make-up die eigenlijk helemaal niet bij jou passen. Daar wil je maar al te graag verandering in brengen, want deze chaos kan echt niet meer. Om te voorkomen dat je binnen een mum van tijd weer in dezelfde situatie zit is het van belang om een aantal tips op te volgen. In dit artikel vertel ik je drie dingen die je aan kunt houden wanneer je make-up gaat kopen. 

Bepaal je basic make-up look

Wanneer je niet al te veel make-up in huis wilt halen, is het goed om eens te kijken wat je echt nodig hebt. Begin dan ook bij jouw basic look. Bestaat deze uit een foundation, mascara en lipstick? Dan is dat wat je als eerste koopt. Mis je op een gegeven moment wat, dan kun je dat er natuurlijk bij kopen. Hou daarbij wel de volgende vraag in gedachten: ‘Ga ik dit vaker dragen of is het maar voor één keer?’ Als het antwoord op die vraag is dat je het maar één keer gaat gebruiken, dan kun je misschien beter kijken naar een alternatief of het van iemand lenen. 

Koop make-up die bij je huid past

Iedere huid is anders, zowel qua kleur als qua type. Zo heeft de één een wat lichtere huidskleur. Wanneer je bijvoorbeeld foundation of poeder aan gaat schaffen is het van belang dat je hiervan de kleur koopt die past bij jouw huidskleur. Doe je dit niet, dan kan dit er heel gek uit zien. Weet je niet welke kleur het beste bij jou past? Dan kun je natuurlijk altijd een bepaalde kleur even testen of om advies vragen bij een specialist. Daarnaast geldt ook dat je huid een bepaald type kan hebben. Is jouw huid wat droog? Dan kun je het beste hydraterende make-up gebruiken. 

Koop niet te veel

Er is zoveel keuze als het gaat om make-up dat er altijd wel weer iets leuks is om te kopen. Zo ligt binnen een mum van tijd je hele make up hoek vol met al die verschillende kleuren oogschaduw, lippenstifts en foundations. Na een tijdje kom je erachter dat je de helft niet meer gebruikt omdat je al lang weer iets nieuws hebt gekocht. Een tip bij make-up kopen is dan ook om niet te veel te kopen. Koop alleen iets als je het echt nodig hebt. Zo heb je bijvoorbeeld ook palettes met allerlei verschillende kleuren, waar je vaak de helft niet van gebruikt. Een alternatief hiervoor is dat je tegenwoordig ook palettes kunt kopen waarbij je zelf kunt kiezen wat voor kleuren en soorten make-up je er in wilt. Zo kun je bij Inglot bijvoorbeeld een palette samenstellen met enkel de kleuren die je ook echt gebruikt. Zo verspil je minder make-up.