Hoe kan mondwater jou helpen?

Hoe kan mondwater jou helpen?  

Als je last hebt van ontstoken tandvlees dan kan dat bijzonder pijnlijk zijn. Het tandvlees kijkt dat vaak rood van kleur en het kan zelfs gaan bloeden. Dit wil je natuurlijk voorkomen maar als je er al mee te maken hebt, dan is het zaak dat je ontstoken tandvlees zo snel mogelijk aanpakt om erger te voorkomen. De ontstekingen zijn niet enkel pijnlijk maar kunnen er tevens voor zorgen dat je tanden los komen te staan in het tandvlees en dat je ze zelfs kwijtspeelt op den duur dus dat wil je vermijden.  

Kies voor mondwater op natuurlijke basis 

Er zijn diverse producten op de markt waarmee je ontstekingen aan het tandvlees kunt tegengaan. Een goedwerkend product is mondwater ontstoken tandvlees. Er zijn tal van soorten mondwaters te koop dus als je toch regelmatig spoelt is het belangrijk dat je een soort kiest die speciaal ontwikkeld is om ontstoken tandvlees te genezen. Je kiest in dat geval het beste voor mondwater dat gemaakt is op basis van natuurlijke bestanddelen. Hierbij kun jij bijvoorbeeld denken aan ingrediënten zoals Aloë Vera, xylitol of tea tree olie. Deze bestanddelen hebben van nature een verzachtende en helende werking zonder dat daarvoor andere hulpstoffen nodig zijn.  

Vermijd mondproducten met chemische bestanddelen 

Vermijd mondverzorgingsproducten waaraan chemische of kunstmatige stoffen zijn toegevoegd. Deze hebben geen enkele extra werking en doen soms zelfs meer kwaad dan goed voor je mond. Hulpstoffen zoals bijvoorbeeld alcohol, SLS of chloorhexidine tref je in veel mondverzorgingsproducten aan maar zijn niet nodig om deze goed te kunnen laten werken. Check dus altijd even goed wat erin zit voordat je iets koopt. Bepaalde hulpstoffen kunnen wondjes of irritatie in de mond veroorzaken zodat het ontstoken tandvlees niet heelt en de kwaal met wat pech alleen nog maar erger wordt.  

Goed en regelmatig heel de mond reinigen is het belangrijkste om te doen 

Als je gebruik maakt van mondwater om ontstekingen aan het tandvlees tegen te gaan, doe je dit het beste na elke poetsbeurt. Bij het tandenpoetsen zelf is het belangrijk dat je niet alleen je gebit raakt maar ook je tong en het tandvlees reinigt. Dit kan al veel problemen voorkomen. Spoel daarna goed met mondwater zodat de ontsteking sneller geneest. Goed flossen en tussen de tanden reinigen is ook belangrijk voor je tandvlees. Werkt het niet en wil het tandvlees niet goed beter worden? Raadpleeg dan je huisarts of tandarts voor een oplossing.